Vår unikhet

Vi skapar möjligheter för varje säljare* att lyckas lycklig så att företag kan maximera sin tillväxtpotential, och det är den värderingen som driver oss, varje dag!

Sales Acceleration Formula

Efter att ha arbetat med över 100 olika företag från nationella start-ups till globala mångmiljardföretag har vi ställt oss frågan, vad skiljer företagen som krossar sina tillväxtmål och vinner gasellutmärkelser flera år i rad mot företagen som efter flera år står still på i princip samma plats. Från insikterna föddes iden att skapa Salesonomics, med målet att bli din ”one stop shop” för att accelerera försäljningen i ditt företag.

Vår vision är en värld där vi slutar sälja och istället får kunderna att vilja köpa. Vårt koncept find-tuning hjälper dig arbeta med strategi, rekrytering och onboarding av rätt säljare samt tränar ditt företag att accelerera mot ökad tillväxt.

Enligt en undersökning tar det i genomsnitt 381 dagar att träna upp en ny säljare att prestera på liknande nivåer som en befintlig. När du lyckas träna upp dem är den genomsnittliga tiden en säljare stannar på samma bolag endast är 2,5 år. Addera den hårda faktan att det i snitt kostar 1,2 miljoner kronor att byta ut en säljare.

Kombinera det med studier som visat att över 62 % av företagen idag upplever att de är ineffektiva på att onboarda nya säljare. Samtidigt är det 60 % högre sannolikhet att en säljare arbetar kvar i tre år eller längre när en standardiserad onboardingprocess används. Genom att optimera säljträning kan du förkorta tiden för en säljare att prestera på rätt nivå med 7 veckor. Samtidigt som varje krona du investerar i säljträning kommer ge dig 3,7 kronor tillbaka.

Statistiken visar tydligt att försäljning kräver en genomtänkt strategi på ett flertal områden. Ett komplext arbete som vi vill förenkla för dig.

*Om du vill lösa andras problem är du en säljare

Vår expertis

Strategiutveckling

Rekrytering & Onboarding

Säljträning